logo
WMO vervoer Zwolle
Home | Diensten | WMO vervoer Zwolle

WMO-Vervoer Zwolle

In de gemeente Zwolle verzorgt RM Taxi in opdracht van Munckhof het WMO-vervoer. Inwoners van Zwolle kunnen met een indicatie gebruik maken van het WMO-vervoer. Het WMO-vervoer is een vorm van collectief taxivervoer, die u van deur tot deur brengt binnen het vervoersgebied van Zwolle
voor al uw vragen over boekingen en/of ritten.

Munckhof is vervoerspartner van gemeente Zwolle

Familie en vrienden bezoeken of een boodschap doen in de binnenstad. Om mee te kunnen doen aan onze samenleving is het belangrijk dat u zich kunt verplaatsen en dat u vervoer hebt. Munckhof is voor de gemeente Zwolle de vervoerspartner op het gebied van WMO-vervoer. RM Taxi Zwolle is de uitvoerende dienstverlener van het WMO-vervoer in Zwolle. Lukt het u niet uw vervoersvraagstuk zelf of met hulp van mensen in uw omgeving op te lossen, dan kan de gemeente Zwolle u ondersteunen daar waar nodig. Om gebruik te maken van het WMO-vervoer dient u van de gemeente Zwolle een indicatie voor WMO-vervoer te ontvangen. Om deze indicatie te krijgen, kunt u contact opnemen met de gemeente. Op deze website leest u hoe u vervolgens een vervoersrit bij Munckhof kunt reserveren en welke regels er voor het WMO-vervoer gelden.

Maatregelen coronavirus

Vanaf 25 september aanstaande verandert het coronaprotocol zorg- en taxivervoer. De belangrijkste wijziging is dat vanaf deze datum de maximering van bezetting in de voertuigen komt te vervallen. Het dragen van een chirurgisch mondkapje blijft voor reizigers verplicht. U dient zelf als reiziger zelf voor dit mondkapje te zorgen. Daarnaast willen we u er op wijzen dat, indien u corona gerelateerde klachten heeft, u geen gebruik kunt maken van het vervoer.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar het sectorprotocol voor Zorg- en taxivervoer vanaf 25 september.

Rit boeken

Het meest eenvoudig is om zelf online uw rit te boeken via deze link, WMO-vervoer Zwolle, of de Munckhof Regiotaxi App. Deze tool is altijd en overal beschikbaar en u heeft geen wachttijden. U kunt hier eenvoudig invoeren waar en wanneer u een taxi wenst. Bovendien kunt u altijd zien waar uw taxi zich bevindt. Klik op ‘rit boeken’ of bekijk hier de instructievideo’s

U kunt ook telefonisch boeken, tegen lokaal tarief, via 0900-381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Bij reservering heeft de telefonist(e) de volgende gegevens van u nodig:
 • Pasnummer
 • Naam en achternaam
 • Vertrektijd of aankomsttijd
 • Vertrekpunt (straat + huisnummer)
 • Bestemming (straat + huisnummer)
 • Of er wel/geen begeleider meereist
 • Of u wel/geen hulpmiddelen gebruikt
 • Of u wel/geen gebruik maakt van de belservice

Spelregels

Vervoersbeleid

 • U kunt van 06.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ‘s nachts, zeven dagen per week gebruikmaken van het vervoer.
 • Binnen Zwolle mag u onbeperkt gebruikmaken van het WMO-vervoer.
 • Buiten Zwolle geldt dat u maximaal 25 kilometer vanaf uw woonadres vervoerd mag worden. Het aantal ritten is onbeperkt.
 • Ritten langer dan 25 kilometer zijn helaas niet mogelijk met het WMO-vervoer. Deze ritten worden uitgevoerd door de landelijke vervoersorganisatie Valys. Een Valys-pas kunt u aanvragen via telefoonnummer 0900-9630.

Vervoerspas

Voor deelname aan het WMO-vervoer hebt u een vervoerspas nodig, met daarop uw naam en een persoonlijk nummer. Deze vervoerspas wordt verstrekt door Munckhof. De pas hebt u nodig bij het reserveren, maar ook tijdens de rit.

Rit reserveren

Wilt u gebruikmaken van het WMO-vervoer, dan dient u een rit te reserveren. U kunt reserveren op vertrektijd (de tijd dat u wilt worden opgehaald) of op aankomsttijd (de tijd dat u ergens wilt zijn).

 • Bij het reserveren op vertrektijd reserveert u minimaal één uur voor vertrek. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten vóór en maximaal vijftien minuten ná het afgesproken tijdstip komen. 
 • Bij reserveren op aankomsttijd reserveert u minimaal twee uur voor aankomst op de bestemming. De taxibus mag dan maximaal vijftien minuten voor deze tijd op de bestemming aankomen.
 • Vanuit het Isala ziekenhuis geldt een verkorte vooraanmeldtijd van 30 minuten.

Belservice

Als u dit op prijs stelt, belt de chauffeur u ongeveer vijf minuten voor aankomst (belservice). Zo weet u precies wanneer de taxibus bij u voorrijdt. Woont u in een wooncomplex, dan beschouwt de taxichauffeur de centrale hoofdingang als voordeur tenzij u een indicatie heeft voor kamer- tot kamer vervoer.

Omrijdtijd

In de taxibus reist u samen met andere passagiers, tenzij dit niet mogelijk is.
 • De omrijtijd voor een korte rit (0 tot en met 12 kilometer) mag maximaal 15 minuten zijn;
 • De omrijtijd voor een langere rit (13 tot en met 25 kilometer) mag maximaal 30 minuten zijn.

Wmo-taxivervoer nu ook naar Isala in Meppel

Maakt u gebruik van Wmo-taxivervoer en heeft u een afspraak bij Isala in Meppel? Dan kunt u voor deze rit nu ook gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. De gemeente Zwolle heeft hierover afspraken gemaakt met vervoerder Munckhof. Het gaat om ritten van en naar Isala in Meppel. Voor andere locaties in Meppel kunt u géén gebruikmaken van het Wmo-taxivervoer. Voor deze ritten kunt u contact opnemen met Valys.

Kosten

Voor het WMO- vervoer betaalt u een tarief (eigen bijdrage) op basis van onderstaande tabel. In de dalperiode betaalt u minder dan in de spits. De spits is tot 09.00 uur en van 14.30 uur tot 17.00 uur. Op zaterdag en zondag betaalt u het daltarief.

Reisafstand
Basistarief
Spitstarief

0-4 kilometer

€ 1,24

€ 2,07

5-8 kilometer

€ 1,86

€ 3,11

9-12 kilometer

€ 2,48

€ 4,14

13-16 kilometer

€ 3,11

€ 5,18

17-20 kilometer

€ 3,73

€ 6,21

21-25 kilometer

€ 4,35

€ 7,25

U betaalt de ritprijs via een automatische incasso, contant of via pin in de taxibus. Betaalt u uw rit aan de chauffeur? Dit kan contant. U betaalt dan het afgeronde bedrag

Begeleider

Een begeleider betaalt hetzelfde tarief als u. Als u een medische indicatie voor begeleiding hebt mag uw begeleider gratis mee.

Geleidehonden en andere huisdieren

Geleidehonden mogen gratis meereizen in de taxibus. Andere huisdieren mag u meenemen als u ze vervoert in een daarvoor bestemde reistas.

Kinderen

U mag maximaal 3 kinderen tot 4 jaar gratis meenemen. Voor kinderen van vier jaar en ouder betaalt u hetzelfde tarief als voor uzelf.

Vaste ritten

Het is mogelijk om afspraken te maken over ‘vaste’ ritten. Bijvoorbeeld als u iedere week op een vast tijdstip naar een activiteit wil. De afspraken kunt u maken door te bellen met Munckhof.

Vaste ritten

Het gebruik van een veiligheidsgordel in de taxibus is verplicht. Zit u in een rolstoel, dan wordt deze door de chauffeur vastgezet. Scootmobielen mogen mee in de taxibus; de gebruiker dient wel op een stoel plaats te nemen als dat mogelijk is.
Wat klanten van ons vinden?
Ervaringen
Ciska F.
Lees verder
Wederom veilig thuis gebracht door een nette, gezellige chauffeur. Keurig volgens afgesproken tijd, service is altijd goed en netjes! Bedankt chauffeurs van RM Taxi!
Hetty Denkers
Lees verder
Geweldig bedrijf altijd op tijd. 33x gebruik van gemaakt. Geweldige service. Hartelijk dank allemaal namens mijn man. En mijzelf uiteraard.
Johan Vloet
Lees verder
Speciaal voor ons de grotere taxibus gehaald om ons naar de camping te brengen. Professionele benadering. Lekker vlot terug en nog adviezen voor bezienswaardigheden.
Dylan Rolink
Lees verder
Calvin wordt hartelijk bedankt voor de fijne terugrit. Prettige taxi, niet te duur. voldoet aan alle wensen

Contact

Rit boeken?

U kunt uw rit online boeken via: Wmo-vervoer Zwolle. Of telefonisch, tegen lokaal tarief, via: 0900 – 381 0020. Wij willen u vriendelijk verzoeken uw gewenste ritten zo spoedig mogelijk aan te vragen.

Vragen

Inwoners van Zwolle die vragen hebben over Wmo-vervoer kunnen contact opnemen met het Sociaal wijkteam Zwolle, via telefoonnummer (038) 498 9980. Op www.swtzwolle.nl staan de verschillende locaties en openingstijden.

Vragen

Hebt u klachten over het Wmo-vervoer? Dan kunt u contact opnemen met Zorgbelang Overijssel. Belt u dan (074) 291 35 97. Of vul het formulier in op www.zorgbelang-overijssel.nl/klachtenopvang-vervoer.

Meer informatie over Zorgbelang Overijssel vindt u op: www.zorgbelang-overijssel.nl

Wmo-taxivervoer tijdens de feestdagen

Maakt u gebruik van het Wmo-taxivervoer? Ook tijdens de onderstaande feestdagen kunt u uw ritten maken met Munckhof. Vergeet dan niet op tijd uw vervoersrit te plannen.
 • 1e en 2e Paasdag ( 9 en 10 april 2023)
 • Koningsdag (27 april 2023)
 • Hemelvaartsdag (18 mei 2023)
 • 1e en 2e Pinksterdag (28 en 29 mei 2023)
 • 1e en 2e kerstdag 25 en 26 december 2023)
 • Nieuwjaarsdag (1 januari 2024)

Heeft u op een van bovenstaande feestdagen uw vaste wekelijkse rit ingepland staan? En wilt u die rit ook maken met de feestdagen? Reserveer dan deze rit opnieuw. Want structurele ritten worden met de feestdagen niet standaard gereden. Meer info over het Wmo-taxivervoer vindt u op www.swtzwolle.nl/wmo-taxi-vervoer. Of bel naar Munckhof: 0900 – 381 0020.